Brasserie 'de Fabriek' in het altijd gezellige Kralingen is een prima eetcafé voor een spontane hap. Ik bezoek deze zaak dan ook regelmatig zonder klachten. De chef hier kan best een lekker stuk vlees bakken, daarover geen kwaad woord, maar na vandaag weet ik wel één ding heel zeker; Spareribs moet je hier niet bestellen.
Een hint van chloor
De spareribs zijn uitermate taai, en zeker aan de buiten kanten van de rib is het vlees door de oven uitgedroogd. Zelfs voor een geoefende kluiver als ik blijkt het knap lastig het vlees van het bot te krijgen. En dat is eigenlijk niet eens zo erg in dit geval, want de smaak van deze ribbetjes is op z'n zachts gezegd 'apart' te noemen. De combinatie van het droge vlees en de saus laat zich het beste omschrijven als een ketchup van overrijpe tomaten met een hint van chloor. Misschien geschikt als een nieuw schoonmaakmiddelgeurtje, maar zelfs daarvoor geef ik het weinig kans van slagen.
Gelukkig niet al te veel
Misschien weten ze bij de fabriek zelf ook wel hoe de spareribs smaken, want een portie is niet onbeperkt, en de rib die je dan krijgt is ook niet heel erg groot. Maar hierover hoor je mij niet klagen in dit geval, ik vond het al een hele prestatie dat ik de gehele rib heb opgegeten.
Frites en salade
Een portie spareribs bestaat dus zoals gezegd uit één rib. Daarbij krijg je wel een kommetje frites en een frisse salade. Hierop was verder niets aan te merken, en dit haalt het cijfer nog enigzins omhoog.
Spareribs volledig negeren
Het is natuurlijk nooit leuk om een restaurant af te zeiken, maar in dit geval kon ik echt niet anders. Maar moet je 'de Fabriek' nu helemaal links laten liggen? Nee, helemaal niet. Je kunt hier prima eten, het enige wat je moet doen bij het bestuderen van de kaart is de spareribs volledig negeren. Eet smakelijk!
Prijs: |
€15.50 |
Onbeperkt: |
nee |
Varianten: |
normaal |
Ons cijfer: |
![]() |
Bezoekers cijfer: |
![]() |
Eindcijfer: |
![]() |
Kies de recensie die je wilt lezen:
Welk cijfer geef jij de spareribs hier?
© 2025 - spareribfreaks.nl | fresnelli media.